Declaraţiile de avere ale rectorilor: fie lipsesc, fie sunt neactualizate

Data publicării:
rectori

Cu toate că legea îi obligă, rectorii unor universităţi nu îşi fac publice averile. Mai multe exemple se regăsesc la Iaşi unde, din cele cinci universităţi de stat, pe site-ul uneia singure apare declaraţia actualizată de avere a rectorului. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la universităţi din Braşov şi Craiova.

Conform legii în vigoare, toţi rectorii universităţilor de stat trebuie să îşi declare averea, însă nu toţi se conformează. La Universitatea de Medicina din Craiova declaraţiile de avere datează din 2009, iar la Braşov, Universitatea „Transilvania”, declaraţia de avere a rectorului Vasile Ioan Abrudan datează din 2011.

La Iaşi, doar un singur rector din cinci, şi-a actualizat averea. Este vorba despre rectorul Vasile Vîntu, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Vasile Işan, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, a publicat ultima declaraţie de avere anul trecut, cu situaţia din anul 2011. El spune că pur şi simplu a omis să facă acest lucru, dar că veniturile şi bunurile sunt neschimbate, venitul său lunar fiind de 16.700 lei.

Declaraţiile de avere trebuie afişate atât pe pagina de internet a instituţiei, cât şi pe cea a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri