DECRET. Laura Oprean şi Bogdan Licu, numiţi adjuncţi ai procurorului general

Data publicării:
parchetul iccj - captura

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru numirea Laurei Oprean şi a lui Bogdan Licu în funcţiile de adjuncţi ai procurorului general.

parchetul iccj - captura

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Laurei Oprean, pe o perioadă de 3 ani şi decretul privind numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Dimitrie Bogdan Licu, pe o perioadă de 3 ani.

Procurorii Laura Oprean şi Bogdan Licu, propuşi de ministrul Justiţiei pentru funcţiile de prim-adjunct şi adjunct al procurorului general al Parchetului instanţei supreme, au susţinut, joi, interviul la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Ei au primit avizul CSM cu unanimitate de voturi.

Laura Oprean şi Bogdan Licu au fost delegaţi în funcţiile de prim-adjunct şi, respectiv, adjunct al procurorului general începând din 17 mai, pentru şase luni, prin ordin al procurorului general Augustin Lazăr. La sfârşitul lunii octombrie, delegările pe funcţii au fost prelungite cu încă şase luni, atât pentru Oprean, cât şi pentru Licu.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), prim-adjunctul şi adjunctul acestuia sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. Preşedintele poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri