Decretul pentru pensionarea lui Augustin Lazăr, semnat de președintele Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care procurorul general, Augustin Lazăr, se pensionează. Augustin Lazăr va înceta să mai fie procuror general  al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție de la data de 27 aprilie 2019.

bilant ministerul public iohannis augustin lazar inquam george calin 20190227115938_OGN_9438-01-01
Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care procurorul general Augustin Lazăr este eliberat din funcție la 27 aprilie și se pensionează Foto: Inquam Photos/George Călin

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aprobase, joi, cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, iar decizia urma să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, cel care trebuia să emită decretul de eliberare din funcţie prin pensionare.

Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie la 27 aprilie. El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Citiți și: 

C.T. Popescu, la Digi24: Comportamentul lui A. Lazăr arată desconsiderare faţă de Parchet şi faţă de magistraţi

Tăriceanu: Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă

Tăriceanu spune că Lazăr nu ar fi trebuit să fie lăsat să se pensioneze. Ce și-ar fi dorit șeful ALDE

Ce se întâmplă cu premiul GDS pentru Augustin Lazăr. Ceremonia a fost anulată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri