Sari la conținut

Claudiu Florică și Dinu Pescariu, denunțători în dosarul Microsoft, audiați la DNA

Omul de afaceri Claudiu Florică și fostul tensimen Dinu Pescariu, sunt audiați, joi, în cazul tunului de 60 de milioane de dolari dat statului cu licenţe Microsoft. Cei doi au fost denunțători în primul dosar Microsoft. 

161121_DNA_CLAUDIU_FLORICA_05_INQUAM_Octav_Ganea

Claudiu Florică / FOTO: Foto: INQUAM PHOTOS_Octav Ganea

ACTUALIZARE 10.22. Nu este exclus ca lui Claudiu Florică să i se comunice că a dobândit calitatea de inculpat, așa cum s-a intâmplat ieri cu fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

____________________________________________________________________________________________________________________

DNA a deschis până acum trei dosare în care anchetează afacerile cu licenţe informatice. În primul au fost condamnaţi fostul ministru Valerian Vreme şi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Cel de al doilea, în care sunt cercetaţi 9 foşti miniştri, este blocat pentru că nu există avize ale Parlamentului.

În cel de al treilea sunt anchetaţi oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică.

Ieri, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru ridicarea imunității în vederea urmăririi penale a lui Valerian Vreme, fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al comunicațiilor și tehnologiei informației, cu încălcarea dispozițiilor legale privind achizițiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Pe aceeași temă