Deputat PSD, iniţiator al modificărilor codului penal, condamnat la trei ani cu suspendare

Data publicării:
ghiveciu

 

Marian Ghiveciu: FOTO cdep.ro

Marian Ghiveciu este unul dintre parlamentarii care au iniţiat schimbarea Codului Penal în aceste zile. Decizia a fost pronunţată astăzi de instanţa supremă şi poate fi contestată.

În dosar au mai fost judecaţi Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău şi membru în Comisia Judeţeană Buzău, precum şi Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei - judeţul Buzău şi membru în Comisia Locală Merei.

Procurorii spun că, în perioada 2005-2006, la instigarea lui Marian Ghiveciu, Dumitru Borcan şi Nicolae Costache, profitând de funcţiile deţinute şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate.

În acest scop, Dumitru Borcan a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei şi înregistrate la O.C.P.I. Buzău. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Ghiveciu Marian de la persoanele care au obţinut titlurile în modalitatea descrisă mai sus.

Persoanele care deţineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, au fost prejudiciate cu suma totală de 1.956.010 lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat astfel este de 3.247.945 lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obţinute în baza actelor de proprietate emise nelegal şi cumpărate de Marian Ghiveciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri