Deputatul Adrian Simionescu, apropiat al lui Liviu Dragnea, urmărit penal într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de un milion de euro

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la peste un milion de euro.

Deputatul Adrian Simionescu şi omul de afaceri Marian Fişcuci au ajuns la DNA cu mandate de aducere, însoţiţi de procurori. Au fost audiaţi în încăperi separate şi au răspuns acuzaţiilor de corupţie. La ieşire nu au vrut să facă declaraţii presei.

Marian Fişcuci este acuzat de evaziune fiscală. Procurorii spun că s-a folosit de o firmă din Bulgaria că să fenteze statul român şi să nu plătească taxe pentru achiziţia unor utilaje agricole. Maşinăriile veneau din străinătate, erau înscrise pe numele societăţii din ţara vecină, iar apoi ajungeau în România, potrivit procurorilor.

Anchetatorii susţin că infracţiunea nu s-ar fi produs fără ajutorul deputatului PSD de Teleorman. Acesta era intermediarul şi este acuzat de complicitate la evaziune fiscală. Împreună cu un alt om de afaceri, şi el urmărit penal, ar fi controlat firma din Bulgaria cu ajutorul căreia utilajele ajungeau în ţara noastră. Parlamentarul este considerat un apropiat al vicepremierului Liviu Dragnea.

Pentru aceste fapte, demnitarul şi cei doi oameni de afaceri riscă maximum 15 ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.  

Parlamentar PSD de Teleorman, suspectat de evaziune fiscală într-un dosar cu prejudiciu de un milion de euro - surse

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri