Deputatul F. Popescu, după audierea în dosarul de conflict de interese: Nu ştiu ce calitate procesuală am, sunt profesor de matematică

Data publicării:
florin popescu FB 2

El a declarat că este vorba despre un caz din 2009 şi că el a avut legătură cu firma la care fac referire anchetatorii, însă a fost acţionar minoritar, cu 5%, până în anul 2008.

Popescu a precizat că acele contracte vizate de anchetatori au fost făcute înainte ca el să ajungă preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa. Deputatul a adăugat că acele contracte vizate de anchetatori nu ar fi fost încheiate cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ci cu Primăria Moreni.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa, în aprilie 2013, că deputatul Florin Popescu ar fi fost în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între CJ şi firma Procor SA, la care a fost asociat.

„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese de către Florin Aurelian Popescu, întrucât, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări nr. 436/20.10.2010, precum şi şapte acte adiţionale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi SC Procor SA, societate unde acesta a deţinut calitatea de asociat până în luna iunie 2008, beneficiul patrimonial obţinut fiind în cuantum de 1.003.509,37 lei (aproximativ 228.070 euro)”, preciza atunci ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însă dosarul a ajuns ulterior la Parchetul instanţei supreme.

Florin Popescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în mandatul 2008 - 2012. De asemenea, Florin Popescu a deţinut în cadrul societăţii Procor SA calitatea de asociat, în perioada 17 iunie 1991 - 14 iulie 2008) şi funcţia de administrator, membru în consiliul de administrație, în perioada 28 iunie 1999 - 8 iulie 2003, preciza ANI.

Într-un alt dosar, instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Florin Popescu este suspectat că ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Plenul Camerei Deputaţilor nu a avut însă cvorum şi nu a dat curs acestei solicitări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri