Deputatul Gheorghe Coman, eliberat condiţionat în dosarul în care fusese condamnat pentru luare de mită

Data publicării:
GHEORGHE COMAN3

 

Decizia de eliberare condiționată a fost luată de Judecătoria Focșani la propunerea comisiei de liberări condiționate de la Penitenciarul Focșani.

Deputatul Gheorghe Coman efectuase două treimi din pedeapsa de un an de închisoare pentru luare de mită, la care a fost condamnat la începutul anului curent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată în 16 ianuarie 2014, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău.

Coman a fost arestat în 7 ianuarie, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie 2013.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte (PC), i-a solicitat unui denunţător, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, diverse servicii precum şi foloase materiale necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri