Sari la conținut

Deputatul PSD Cristian Rizea nu mai candidează la Primăria Sectorului 5

A făcut acest anunţ după ce a ieşit din sala Comisiei juridice unde îşi cercetează dosarul.

„Vreau să le transmit celor care m-au vrut sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la sectorul 5.

Nu ştiu de ce în 7 ani nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată şi doar acum, înainte cu două luni de alegeri. E o întrebare retorică.

Am avut o discuţie cu preşedintele partidului şi am decis să îmi retrag candidatura, dar colegii mei vor continua acest proiect pe care l-am început.

Voi trece acest examen cu forţă şi cu demnitate.

De şase luni primesc diverse mesaje, direct, că ar fi fost bine să îmi retrag această candidatură”, a declarat Cristian Rizea.

Cristia Rizea este suspectat de trafic de influență, spălarea banilor şi influențarea declarațiilor.

„La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, a comunicat DNA.

Cristian Rizea a spus că a primit 300.000 de euro împrumut de la un binevoitor pe care îl cunoscuse abia de trei săptămâni, la dentist.

Citiţi şi:

Cum explică parlamentarul Cristian Rizea 300.000 de euro