Deputatul Vasile Gliga va fi judecat pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar

Data publicării:
vasile gliga

(Foto: Facebook)

Vasile Gliga va fi judecat pentru coflict de interese, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Public.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că Gliga, în calitate de deputat, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată, în perioada ianuarie 2009 – martie 2011, în cadrul biroului său parlamentar. Ea a fost remunerată din bugetul Camerei Deputaţilor.

Dosarul a fost trimis pentru judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Averea și interesele deputatului Vasile Gliga

Vasile Gliga este deputat PSD de Mureș.

Conform declarației de avere din 2013, deputatul deține cinci parcele de teren agricol, două terenuri forestiere și unul intravilan, în Reghin, unde are și o casă de locuit.

Deține acțiuni sau părți sociale în trei societăți, Gliga Instrumente Muzicale S.A., GEV IMOB S.R.L. Și ROCREDIT IFN S.A., în care este acționar, respectiv asociat.

Veniturile pe care le-a obținut pe parcursul anului anterior din aceste firme sunt, însumat, de apoape 400.000 de lei.

În plus, el a declarat suma de 53.528 de lei, încasată anual de la Parlamentul României.

A mai încasat bani din cedarea folosinței bunurilor, de aproape 10.000 de lei, și din activități agricole, de peste 98.000 de lei.

Soția sa, care este declarată „șef serviciu” la societatea Gliga Instrumente Muzicale, a încasat venituri de aproximativ 16.500 de lei din această funcție, și alți peste 440.200 de lei, din acțiunile sau părțile sociale deținute.

Declarația de avere, aici.

În declarația de interese din 2013, Vasile Gliga este trecut drept acționar, respectiv asociat al firmelor menționate, dar și parte a conducerii unor asociații: președinte al Asociației Artiștilor Lutieri din România, al Federeației de Dans Sportiv și al Asociației Județene de Dans Sportiv Mureș, precum și vicepreședinte al Casei Chinezo-Române.

La capitolul afiliere politică, el a fost vicepreședinte al filialei PD Reghin între 1996 și 1998, după care zece ani s-a declarat apolitic. Din 2008 a intrat în Biroului Permanent Județean al PSD Mureș, al cărui președinte este din 2012.

Declarația de interese, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri