Descinderi în București și Ilfov, înaintea sărbătorilor de iarnă

Data publicării:
Politist

Oamenii legii au demarat descinderile pentru a verifica legalitatea comercializării de produse alimentare, dar și nealimentare, specifice sărbătorilor de iarnă.

„În această dimineaţă, poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov desfăşoară controale la societăţile din cadrul a două centre comerciale en - gross din judeţul Ilfov, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale”, arată Poliția Română.

Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, precum şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate).

„În urma verificărilor desfăşurate ieri, la 541 de societăţi şi puncte de lucru din trei centre comerciale en - gross din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, au fost constatate 28 de infracţiuni, dintre care 19 de evaziune fiscală. Au fost indisponibilizate 55.937 de kg. de legume şi fructe, 3.278 de kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate şi 507 de obiecte ornamentale a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate”, potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri