Despăgubire-record pentru victima unui accident rutier. CNADNR a anunțat că va plăti daunele de un milion de euro 

Data publicării:
ciocanel-6

Actualizare 18.12. CNADNR a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a luat act de decizia Înaltei Curți, pe care o va respecta și o va aplica întocmai.

În comunicat, compania își exprimă compasiunea pentru victima accidentului din 2006.

_____________________

Decizia nu mai poate fi contestată.

În acest caz, în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a stabilit acelaşi cuantum al despăgubirilor.

La Curtea de Apel Bucureşti însă, valoarea a fost redusă de la un milion de euro la 200.000 de euro.

Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a luat astăzi hotărârea finală.

(Viorel Pâslaru, avocatul victimei despăgubite - „Acest act de justiţie devine un precedent judiciar şi deschide calea celor prejudiciaţi de CNADNR pentru a recupera orice prejudiciu produs din culpa aceste companii.”)


Accidentul în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers.

Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână.

Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri