Despăgubiri pentru o fetiţă muşcată de câine în curtea unui spital

Data publicării:
ciocanel judecator
Foto: Shutterstock

O fetiţă din judeţul Galaţi care a fost muşcată de un câine în 2015 în curtea Spitalului din oraşul Târgu Bujor poate primi despăgubiri în valoare de 10.000 de euro, potrivit deciziei instanţei Tribunalului Galaţi, hotârârea nefiind definitivă însă.

ciocanel judecator
Foto: Shutterstock

Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis ca Roxana Maria Gălii, o fetiţă de opt ani, care a fost muşcată de un câine în timp ce se afla în curtea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor, să primească despăgubiri de 10.000 de euro, într-un dosar în care calitatea de părâţi o au Primăria Târgu Bujor şi primarul oraşului.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâţi în solidar la plata către minora Gălii Roxana Maria a sumei de 10.000 euro, cu titlul de daune morale, către Gălii Marian Gigi şi Gălii Alexandrina a sumelor de 1.000 euro cu titlul de daune morale şi de 260 lei, cu titlul de daune materiale. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Galati”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Incidentul a avut loc în septembrie 2015, când fetiţa, atunci în vârstă de cinci ani, era răcită şi a fost internată alături frate şi mamă la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor. La un moment dat, când se afla în curtea spitalului, pe o bancă, fetiţa a fost atacată de un câine care a muşcat-o de piciorul stâng. Fata a fost ulterior transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Copii "Sf. Ioan" Galaţi, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri