Dezvăluirile lui Murgeanu despre întâlnirea de taină cerută de Dragnea: „M-a întrebat ce scrie în raportul Comisiei Europene”

Data actualizării: Data publicării:
razvan murgeanu agerpres 5256759 1
Foto: Agerpres

Liderul PSD este acuzat de procurorii anticorupţie că a constituit un grup infracţional organizat, infracţiunile trecute în revistă de comunicatul DNA fiind săvârşite pe vremea când Liviu Dragnea conducea CJ Teleorman. Însă legătura dintre Dragnea şi eventuale fraude cu fonduri europene poate fi reconstituită şi întorcându-ne la anul 2011, când un fost secretar de stat din Ministerul Dezvoltării recunoştea că fusese contactat de Liviu Dragnea pentru a-i oferi informaţii cu privire la un audit al Comisiei Europene.

razvan murgeanu agerpres 5256759 1
Foto: Agerpres

„Eram la un grătar, la un prieten din Bolintin, când m-a sunat şi mi-a spus că este în zonă şi mi-a propus să ne întâlnim (...). El mi-a cerut să ne vedem în calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca şi cunoştinţă. Am avut o discuţie destul de protocolară (...) M-a întrebat ce scrie în raportul Comisiei Europene. (...) A confirmat că a fost un audit la Consiliul Judeţean Teleorman şi eu i-am spus că nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute”, suna declaraţia făcută presei, în anul 2011, de Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Problema cu auditul Comisiei Europene făcuse vâlvă mare în acel an, iar Liviu Dragne a avut mai multe luări de poziţie în care dădea garanţii că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum, dar şi că verificările făcute de instituţiiel abilitate nu au scos la iveală probleme.

"S-a încercat să se acrediteze ideea că între mine și societatea Tel Drum din Teleorman  este dovedită legătura prin faptul că doi dintre acţionarii firmei au fost colegi de facultate cu mine. Afirm din nou că nu-i cunosc pe actionarii firmei Tel Drum. Discutăm de colegi de facultate de acum 25-30 de ani de zile, am avut sute de colegi în liceu, în facultate", spunea Liviu Dragnea la acel moment. 

Tot atunci, liderul PSD adăuga: "Dacă cei de la Comisia Europeană  intenționează să întrerupă temporar plățile pe axa 2 din programul operațional regional iar cineva din România, vreun oficial român crede că poate să scoată țap ispășitor CJ Teleorman sau pe mine personal pentru acest lucru, se înșeală. Pentru a arăta că la Consiliul Județean Telorman nu s-a comis nicio ilegalitate în derularea acestor două proiecte solicit public Oficiului pentru lupta antifraudă sau DNA să controleze cele două achiziții publice, solicit, de asemenea, ANI să controleze dacă există vreun conflict de interese la CJ Teleorman, solicit Parchetului General să cerceteze temeinic cine se află în spatele acestor acțiuni de influențare a raportului unității de audit a Comisiei Europene".

Răzvan Murgeanu a avut şi el probleme penale. Anul trecut, acesta a fost arestat preventiv pentru că ar fi cerut mită.

Citeşte şi: DNA: „Suspectul Liviu Nicolae Dragnea a inițiat un grup infracțional organizat, care acționează și în prezent”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri