Dezvăluirile RISE Project despre Dragnea. Procurorul general: Întrebați la DNA!

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a refuzat, vineri, să comenteze pe marginea dezvăluirilor despre Liviu Dragnea făcute cu o zi înainte de RISE Project și le-a spus ziariștilor că aspectele semnalate sunt de competența DNA. „Întrebați la DNA. (...) Dacă nu cumva are un dosar în lucru!”, a spus zâmbind Augustin Lazăr.

„Eu nu vă pot nici infirma, nici confirma (existența unei anchete care îl privește pe Liviu Dragnea și relația lui cu Tel Drum - n.r.) și vă pot spune că există un ghid de relații cu media în care scrie foarte clar că anumite lucruri nu se comentează în anumite momente”, a declarat procurorul general, care fusese întrebat despre o eventuală 

Întrebat dacă aspectele semnalate de RISE Project pot face obiectul unui dosar penal, Augustin Lazăr a spus: „Eu v-am precizat: dacă raportul este real, faptele ar fi de competența DNA. Nu vă pot preciza dacă acest document este într-adevăr real sau nu”.

„Vreți să spuneți că ar trebui să se sesizeze DNA”, a replicat un jurnalist.

„Dacă nu cumva are un dosar în lucru”, a menționat Augustin Lazăr.

RISE Project a publicat în această seară investigația pornită de la un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta indubitabil legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC Tel Drum.

Nota „Doi și-un sfert” descrie o „rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ” prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale, potrivit RISE Project. DGPI ar mai fi descoperit că Tel Drum ar fi finanțat ilegal campaniile electorale în care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizată perioada 2008 – 2009, când au avut loc alegeri locale, legislative, prezidențiale. De asemenea, compania ar fi fost beneficiara unor fonduri guvernamentale de urgență, alocate după inundațiile din 2005. Premier în acea perioadă era Călin Popescu-Tăriceanu.

Publicarea anchetei a fost amânată, joi, în urma unui control al ANAF, ceea ce a declanșat un val de reacții inclusiv din partea lui Liviu Dragnea, ANAF și DGIPI.

Citiți și: Reacția lui Tăriceanu la dezvăluirile RISE Project

C. T. Popescu, despre controlul ANAF la Rise Project: E o acțiune de jupân de județ, de mafie județeană

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri