DIICOT. Patru persoane trimise în judecată pentru delapidarea „CFR Mesagerie”

Data publicării:
diicot 20sediu-39938

Awdi Hassan, cetăţean libanez şi american, Awdi Mehdi, cetățean american, Iordan Bădeanu și Istanbouly Bassam, cetățean libanez, au fost trimiși în judecată azi de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Confrom probelor procurorilor, inculpaţii și-au însușit din patrimoniul SC „CFR Mesagerie” SA active în valoare de aproximativ 3,4 milioane de lei şi au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 380.000 de lei. Cauza a fost trimisă spre competentă Tribunalului București.

Potrivit DIICOT, inculpatii, având funcţii de conducere în cadrul SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valori Băneşti și Corespondenţă „CFR Mesagerie” SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării SC „CFR Mesagerie” S.A., prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.

„Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC „CFR Mesagerie” S.A., prin transferarea tuturor activelor către alte societăți comerciale pe care inculpaţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligațiile asumate prin contractul de privatizare al SC „CFR Mesagerie” S.A. precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale”, susțin procurorii.

În acest scop, inculpaţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC „CFR Mesagerie” S.A. facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operațiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii DIICOT au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile și părți sociale deținute de către inculpați la diverse societăți comerciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri