DIICOT: Sistemul Energetic Naţional, pus în pericol de fosta conducere a Hidroelectrica

Data publicării:
sediu hidroelectrica mediafax

Lucrările ar fi fost executate de mântuială sau incomplet.

În 2004 ar fi început retehnologizarea, care au costat statul 180 de milioane de euro, însă nici până astăzi, au constatat anchetatorii, nici o conducere a companiei nu şi-a asumat recepţia finală. Motivul ar fi tocmai calitatea slabă a lucrărilor. În dosar sunt vizate în total 20 de persoane.

Anchetatorii mai spun că, în 2003, deşi era secetă foarte mare, fosta echipă de conducere de la Hidroelectrica nu a invocat clauza de forţă majoră şi a continuat să furnizeze energie către clienţii comerciali, fără să renegocieze preţurile. Asta a dus la prejudicii importante pentru Hidroelectrica.

Mai mult, în acea perioadă, producătorul de energie hidro a cumpărat electricitate de la centrale termo şi a vândut mai departe energia la preţuri mai mici decât cele de achiziţie.

În martie anul acesta, atât Eugen Pena, cât şi Traian Oprea au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru Codruţ Sereş, care a primit patru ani de închisoare cu executare. Deciziile in acest dosar NU sunt definitive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri