Dinel Staicu va fi judecat în stare de libertate

Data publicării:
dinel 20staicu 20pna 20audieri-48859

Dinel Nuțu, fost Staicu, a cerut instanței să fie eliberat. În prima fază s-a admis solicitarea lui, însă procurorii au făcut recurs.

Completul Tribunalului București a menținut astfel decizia dată de prima instanță și urmează să fie eliberat. Dinel Nuțu este acuzat ca a prejudiciat Transgaz Medias cu peste 11 milioane de euro.

Instanţa a respins recursul procurorilor la hotărârea Judecătoriei Sectorului 2 din 6 februarie prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată.

Următorul termen de judecată al dosarului de fraudare a Transgaz Mediaş a fost stabilit pentru 6 martie.

Nuţu a fost trimis în judecată în 2007, de procurorii anticorupţie, pentru fraudarea Transgaz Mediaş. Societatea ar fi fost prejudiciată cu 11 milioane de euro, după ce patru societăţi comerciale controlate de omul de afaceri ar fi fost interpuse în circuitul financiar al gazelor naturale.

O condamnare anulată pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor

Dinel Nuţu, fost Staicu, a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare în aprilie 2011. A fost decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care fostul director general al SIF Oltenia a fost acuzat de fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor, cu peste 9 milioane de euro.

Aproape un an mai târziu, pe 23 februarie 2012, condamnarea a fost anulată tot de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocaţii au invocat decizii anterioare ale procurorilor şi judecătorilor craioveni, care au considerat că Dinel Nuţu nu se face vinovat de prejudicierea băncii.

Cu puţin timp înainte ca instanţa să pronunţe decizia definitivă de condamnare pe numele său, Staicu şi-a schimbat numele, devenind Dinel Nuţu, şi a plecat din ţară. La două săptămâni de la condamnare, a fost prins în Ungaria şi adus în ţară, unde a fost încarcerat. El este unul dintre urmăriții celebrii ai României, alături de Mihai Necolaiciuc, Nicolae Popa, Gregorian Bivolaru și Omar Hayssam.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri