Dinu Pescariu - urmărit penal, Mihnea Costoiu audiat la DNA în dosarul „Cutezătorii”, cu prejudiciu de 93 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
171010_PESCARIU_DINU_004_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul sportiv Dinu Pescariu a ajuns la sediul DNA. El este implicat în mai multe dosare de corupție, inclusiv dosarul Microsoft. La sediul direcției anticorupție a ajuns și fostul ministru delegat Mihnea Costoiu.

ACTUALIZARE. Fostul ministru Mihnea Costoiu a ieșit de la DNA după aproape două ore. El a spus doar că a dat o declarație, nu a precizat în ce calitate și a refuzat să dea alte detalii. 

ACTUALIZARE. Dinu Pescariu neagă acuzațiile DNA. „Prețul de închiriere este mai mult decât corect”, a spus el.

ACTUALIZARE. Dinu Pescariu este urmărit penal. Procurorii îl acuză de instigare la abuz în serviciu. Prejudiciul în acest dosar ajunge la 93 de milioane de euro, potrivit procurorilor.

Calculul este făcut pe baza unui control al Curții de Conturi. Pescariu ar fi preluat ilegal baza sportivă și ar fi plătit o chirie mult mai mică pentru aceasta decât prețul pieței, 9.000 de euro pe lună. În mod normal, spuneau inspectorii Curții de Conturi, chiria ar fi trebuit să ajungă la un milion de euro pe lună, având în vedere suprafața bazei sportive și locul în care este situată aceasta.

Fostul sportiv este cercetat în acest dosar sub control judiciar.

La DNA a ajuns și fostul ministru delegat Mihnea Costoiu. Și el ar urma să fie audiat tot în dosarul legat de baza Cutezătorii. Acesta era secretar de stat în Ministerul Educației în 2009, când a fost prelungit contractul de închiriere pentru baza sportivă.

Costoiu a ajuns la DNA însoțit de un avocat.


La intrarea în sediul DNA, el nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor. A fost chestionat în legătură cu baza Cutezătorii, una dintre cele mai mari baze sportive din București, închiriată de fostul jucător de tenis în 2004.

Surse judiciare spun că a fost deschis un nou dosar privind modul în care baza sportivă a ajuns în administrarea lui Dinu Pescariu, prin intermediul fundației sale.

Baza a fost închiriată de la RA-APPS, iar apoi o prelungire a fost obținută de la Ministerul Educației, la care a fost trecută ulterior baza.

Contractul, încheiat inițial pe 10 ani, a fost prelungit cu încă 25 de ani, în 2009. Procurorii au suspiciuni în legătură cu modul în care a fost prelungit contractul.

Citiți și: Cutezătorii”, o bază sportivă doar cu numele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri