Diplomat american: România se concentrează acum pe implementarea confiscării averilor

Data publicării:
marisa mac isaac - amb sua

 

 FOTO: Ambasada SUA la Bucureşti

Tipologia cazurilor poate fi destul de complexă, iar România se concentrază acum pe implementarea confiscării averilor, o procedură complexă care poate fi foarte eficientă în combaterea și prevenirea infracțiunilor grave și a crimei organizate. Magistrații români au devenit parteneri excelenți pentru Statele Unite. Desigur, această evoluție nu este încheiată. Procesele durează mult în România, iar tribunalele și procurorii nu au instrumentele digitale necesare pentru a le face munca mai ușoară, a mai spus oficialul.

Marisa MacIsaac este ofițer pentru statul de drept la Ambasada SUA în România. Ea a detaliat într-un interviu acordat abcjuridic.ro care sunt atribuțiile ei.

Informez Washingtonul despre ce se întâmplă în România în legătură cu legile, domeniul judiciar, Parlamentul, alegerile, drepturile omului și politica. Pe de altă parte, coordonez activitățile ambasadei în cadrul strategiei noastre anticorupție, în parteneriat cu românii.

Strategia noastră se concentrază pe confiscarea averilor, inițiative de transparență, cum ar fi Open Government Partnership, și antrenarea tinerilor în discuții despre prevenirea corupției și participarea la viața civică”, a precizat diplomatul american.  

Citiţi AICI interviul integral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri