Direcţia Naţională Anticorupţie a semnat un protocol de colaborare cu Banca Mondială

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-3

sursa foto: MediafaxFoto

Cele două instituţii vor colabora în special în ceea ce priveşte "furnizarea reciprocă de informaţii relevante şi activităţi de colaborare pentru identificarea, fundamentarea şi prevenirea cazurilor de fraudă şi corupţie". De asemenea, vor fi desemnate puncte de contact pentru facilitarea şi transmiterea eficientă şi confidenţială a informaţiilor şi vor fi organizate întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune." se arată într-un comunicat DNA.

"Documentul a fost semnat la data de 8 decembrie 2014, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului înfiinţat în 2010 de Banca Mondială şi dedicat luptei împotriva corupţiei The International Corruption Hunters Alliance.
Vicepreședinția Integritate este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuţie exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni." se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri