Director din Ministerului Transporturilor reținut pentru luare de mită, în cazul navelor supraevaluate de la ARSVOM

Data publicării:
DNA
O angajată a Primăriei Pașcani este acuzată de trafic de influență. Foto: Agerpres

Un director din Ministerului Transporturilor a fost reținut 24 de ore pentru luare de mită. Petre Neacșa este bănuit că a primit mită în cazul navelor supraevaluate de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Procurorii DNA Constanța anunță că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, a lui Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Acesta e acuzat de luare de mită.

Potrivit ordonanței procurorilor, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a cumpărat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate, patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). Neacșa a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.

Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, acesta a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare cumpărării ambarcațiunilor respective.

Lui Neacșa i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Joi va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri