Sari la conținut

Directorul CN ROMARM, reţinut de DNA pentru abuz în serviciu

 

Dan Tache, directorul general al CN ROMARM- MediafaxFOTO

Dan Tache, directorul general al CN ROMARM, este acuzat de abuz în serviciu.

Acuzaţiile aduse de DNA:

„În perioada iulie 2013 – iulie 2014, la iniţiativa lui Tache Dan, director general al CN ROMARM SA, şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu Liliac Daniel - administrator la SC Gold Trans Tur SRL, Velţan Aurel, în calitate de director general al SC Carfil SA (filială a ROMARM), a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică (lipsă publicitate, lipsă cerere ofertă, ofertele avute în vedere depuse toate de Liliac Daniel, lipsă proces verbal al comisiei de selecţie a ofertelor).

De asemenea, Velţan Aurel a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate).

Contractele aveau acelaşi obiect, respectiv igienizarea/curăţarea/ecologizarea a unor spaţii, hale de producţie, din incinta societăţii braşovene, contaminate cu substanţe toxice, metale grele şi cianuri, rezultate din procesul tehnologic de producţie.

Respectivele contracte au fost fie neexecutate, fie executate necorespunzător, cu consecinţa prejudicierii SC Carfil SA cu suma totală de 770.857,26 lei, ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL.

Acţionând în aceeaşi modalitate, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi pentru favorizarea lui Liliac Daniel, Aurel Velţan a încheiat un alt contract, având ca obiect cumpărarea a două mijloace fixe, un strung și o mașină de filetat, pentru prețul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică, ştiind că toate ofertele pentru această achiziţie au fost depuse de Liliac Daniel, cel care era adevăratul beneficiar al contractului. Contractul nu a mai fost executat datorită intervenției organelor judiciare, după efectuarea percheziției la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat”.

Cei trei vor fi duşi la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.