Managerul Spitalului Malaxa a fost demis. DNA face anchetă

Data actualizării: Data publicării:
Anevar Filip Stoica Foto Marius Dumbraveanu

Florin Secureanu a fost demis din funcția de manager spitalului Nicolae Malaxa din Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. În cursul zilei, procurorii DNA au făcut percheziţii la spital şi au cerut toate documentele referitoare la achiziţiile din bani publici făcute în ultimii ani. Directorul este bănuit că i-a cumpărat iubitei bijuterii din banii spitalului.

Directorul demis de la Spitalul Malaxa nu mai venise oricum la serviciu de 10 zile. Coincidenţă sau nu, îşi luase nişte zile libere chiar înainte să izbucnească scandalul.

Paul Stoica, director administrativ al Spitalului Malaxa: „Domnul manager are cerere de concediu pana pe 19. A înaintat-osăptămâna trecută.”

Între timp au ieşit la iveală o mulţime de amănunte despre el. Este foarte dur cu angajaţii pe care îi insultă şi îi înjură, dar pare generos cu apropiaţii. Ar fi cumpărat din banii spitalui bijuterii pentru iubita lui. Informaţiile apar pe site-ul Tolo.ro, care a publicat mai multe contracte semnate de spitalul Malaxa cu Yarouse Jewelery un magazin de bijuterii. Oficial, societatea urma să sterilizeze ustensilele folosite la secţia de Ginecologie a spitalului Malaxa.

Bogdan Ocnaru, repoter Digi24: „Conducerea spitalului a plătit nu mai puţin de 9.000 de euro unei firme sub pretextul că aceasta urma să cureţe instrumentarul secţiei de ginecologie. Aceste servicii nu s-ar fi efectuat niciodată.”

Reprezentanţii firmei nu au mai răspuns la telefon şi nici n-au mai fost de găsit. Au încuiat când şi-au dat seama că îi va vizita presa, spun cei care locuiesc în zonă.

Tot din banii Spitalului Malaxa ar fi fost achitată şi factura pentru convorbirile telefonice purtate de iubita managerului. Cei doi ar fi fost împreună la Londra, unde Florin Secureanu ar fi cheltuit - tot din bugetul spitalului - 6 mii de euro, scrie Tolo.ro.

Anevar Filip Stoica Foto Marius Dumbraveanu

Procurorii DNA au făcut perrcheziţii la sediul spitalului Malaxa.

Ei caută contractele despre care a scris jurnalistul Cătălin Tolontan: cu RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash; cu Yarouse Jewelery, prin care s-a curățat instrumenarul medical; cu Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormântările "pilelor" din mai multe primării.

Potrivit tolo.ro, unitatea sanitară ar fi plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii sub pretextul că aceasta va curăța instrumentarul de la Secţia Ginecologie-Sterilizare. În realitate, banii erau folosiţi pentru plata unor cadouri către o femeie despre care se spune că ar fi iubita managerului.

Tot jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe site-ul său că managerul Florin Secureanu scotea bani din bugetul spitalului pe baza unor facturi fictive.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două astfel de documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare. Ambele facturi au fost eliberate la începutul acestui an şi sunt în valoare de 4.850, respectiv 9.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri