DNA a cerut dosarul lui Traian Berbeceanu

Data publicării:
berbeceanu FB-1

Ședința a început de aproximativ o oră, iar președintele completului de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat în sala de judecată că DNA, secția de combatere a corupției, a cerut de la DIICOT o copie a referatului cu propunere de arestare preventivă emis pe numele lui Berbeceanu.

Urmează să se stabilească dacă DNA va deschide o anchetă în ceea ce privește acest dosar.

Traian Berbeceanu a fost arestat joi sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Notorietatea şi dosarele păstrate la sertar i-au determinat pe judecători să dispună arestarea fostului şef de la Crimă Organizată Alba. Anchetatorii susţin căTraian Berbeceanu este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

Magistraţii sunt de părere că, dacă l-ar fi lăsat în libertate, exista riscul ca el să încerce să sustragă sau să distrugă probe, dar şi să influenţeze martorii.

Încă de la început, şeful BCCO Alba a susţinut că el este nevinovat şi că totul a fost o înscenare.

Duminică, circa 150-200 de persoane s-au adunat în centrul Devei pentru a-l susţine pe şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri