DNA a preluat dosarul în care jurnalista Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea

Data actualizării: Data publicării:
emilia sercan in rochie rosie la un eveniment
Jurnalista Emilia Sercan. Foto: Fundația Friends for Friends

Detalii noi în cazul ofiţerului de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, acuzat că a ameninţat-o pe jurnalista Emilia Șercan. Procurorii bucureşteni au ajuns la concluzia că ancheta nu e de competenţa lor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 au deschis dosarul care viza infracțiunea de amenințare. 

Dosarul a fost însă preluat de DNA. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele, o explicație ar putea fi că există bănuieli că agentul de poliție ar fi fost pus de către cineva să o amenințe cu moartea pe Emilia Șercan, contra unor posibile foloase, bunuri sau sume de bani, de aici și suspiciunile de corupție sau de fapte conexe corupției.

În vârstă de 23 de ani, ofițerul suspectat că a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan a fost audiat toată noaptea.

Procurorii nu au anunţat încă dacă iau vreo măsură împotriva lui. Trebuie să decidă astăzi, dacă îl duc sau nu în faţa judecătorilor.

În paralel, ministrul Carmen Dan le cere explicaţii celor de la Academia de Poliţie. Într-o postare pe Fakebook, ministrul de interne spune că este dezgustată și dezamăgită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri