DNA: Alexandru Mazăre nu a menţionat în declaraţia de avere un cont deschis în Israel

Data publicării:
mazare

Actualizare 13.30. Senatorul Alexandru Mazăre este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declarații, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

„În declarația de avere formulată, la data de 29 mai 2012, Mazăre Alexandru nu a menționat contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, a fost virată, de către o societate comercială, la datele de 13 septembrie 2011 și 06 decembrie 2011, suma totală 80.000 euro.

Această sumă de bani reprezenta o parte din banii primiți, cu titlu de mită, de către fratele său, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în schimbul efectuării de către acesta, de demersuri atât în cadrul atribuțiilor de serviciu, cât și în afara lor, în vederea câștigării licitației organizate de RAEDPP Constanța, pentru construirea de locuințe modulare în cadrul Campusului social Henri Coandă”, scriu procurorii.

Actualizare 10.20. "Refuz să mai joc roluri în această telenovelă numită tele-justiţie", a declarat Alexandru Mazăre, la ieşirea de la DNA.


Numele lui Alexandru Mazăre a fost vehiculat în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru corupţie.

Omul de afaceri Avraham Morgenstern este suspectat că i-a dat primarului Constanței o mită de 175.000 de euro pentru a primi contractul de construire a cartierului „Henri Coandă”, destinat persoanelor defavorizate. S-ar fi întâmplat acest lucru în 2011, iar contractul s-a ridicat la 10 milioane de euro. Banii ar fi ajuns în conturi deschise la bănci în Israel pe numele lui Radu Mazăre -  conturi la care are acces și fratele său, Alexandru Mazăre - prin intermediul unei firme din Lichtenstein, o companie off shore controlată de Elan Schwartzenberg.

Procurorii au ajuns la numele lui Alexandru Mazăre în timp ce făceau cercetări într-un dosar de siguranță națională, deschis în 2011 cu privire la companiile off shore deținute de Schwartzenberg. Acesta este în vizorul procurorilor pentru evaziune fiscală de zeci de milioane de euro cu produse petroliere, un dosar în care este implicat și fostul șef ANAF Sorin Blejnar.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri