DNA: Au fost distruse documentele referitoare la achiziţia maşinii de lux a lui Gabriel Oprea

Data publicării:
gabriel oprea psd ro

Un martor din dosar le-a declarat procurorilor că, în noiembrie anul trecut, după demisia Guvernului Ponta, a fost chemat în biroul şefului DIPI, secretarul de stat Nicolae Gheorghe. Acesta i-ar fi cerut să găsească o cale de distrugere a documentelor care atestau unele cheltuieli făcute din bugetul serviciului. Martorul susţine că ar fi spus că nu poate face acest lucru în lipsa unui audit intern. Tot acesta le-a spus procurorilor că actele ar fi fost totuşi distruse, chiar în timpul unui control care avea loc la DIPI. Anchetatorii spun că printre documente s-ar fi aflat şi cele pentru unele cheltuieli, inclusiv autoturismul de lux achiziţionat din banii DIPI şi folosit exclusiv de Gabriel Oprea.

Petre Tobă, fost şef al Poliţiei Române şi actual ministru de Interne, ar fi ignorat nereguli grave care au au avut loc la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă în perioada în care la şefia MAI se afla Gabriel Oprea. Procurorii DNA susţin că Petre Tobă ar fi fost obligat de lege să dispună un control intern la DIPI, lucru pe care nu l-ar fi făcut nici până acum.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este suspectat că ar fi beneficiat de o maşină de lux şi un jacuzzi, ambele cumpărate din banii serviciului secret al Ministerului de Interne.

Citiţi şi:

Rechizitoriu: Smartphone-uri de ultimă generație, MacBook-uri, canapele, cabină de duș, cumpărate nelegal din fonduri operative DIPI

Dosarul Gabriel Oprea | Precizările ministrului de Interne

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri