DNA cere aviz pentru arestarea lui Sebastian Ghiță

Data publicării:
sebi ghita

Sebastian Ghiță: „Există o investigaţie, am înţeles acum despre ce este vorba. Nu am elemente pe care să le declar. Nu am o opinie formată. Am doar calitatea de suspect.”

Sebastian Ghiță a făcut câteva declarații în momentul în care a părăsit sediul DNA, însă nu a vrut să dea multe detalii cu privire la acest dosar în care a fost chemat. A întărit în schimb faptul ca a fost chemat în calitate de suspect. În perioada următoare este de așteptat să vină mai multe persoane să dea declarații în acest nou dosar cu privire la fapte de corupție care s-au petrecut cu mai mulți ani în urmă.

Vorbim de un dosar care în 2014 a fost închis pe vremea procurorului Lucian Papici, dar care a fost redeschis în februarie 2016 de Înalta Curte de Casatie și Justiție.

Conform procurorilor vorbim de fapte de corupție care vizează 13 persoane importante din Prahova, politicieni dar și persoane care au funcții de conducere în poliție sau în instituțiile locale din Prahova.

Procurorii susțin că cei implicați ar fi încercat să oprească activitățile în cazul unor dosare care vizau fapte de corupție pentru cei care erau vizați, în această situație prejudiciul ar fi ajuns undeva la 34 de mil de euro.

În cazul lui Sebastian Ghiță procurorii spun că acesta este suspect de fapte grave, de folosirea de informații confidențiale, de cumpărare de informații, șantaj și conducere fără permis. Procurorii DNA vor solicita ridicarea imunității în vederea arestării lui Sebastian Ghiță.

În cursul zilei de astăzi a mai ajuns și Liviu Tudose, cel care deține funcția de procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri