DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu

Data actualizării: Data publicării:
bejinariu

Procurorii DNA cer Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Eugen Bejinariu, fost secretar general al Guvernului în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. Este un aviz cerut în dosarul Microsoft 2. Eugen Bejinariu este acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Eugen Bejinariu „ a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 și nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice”.

Procurorii îl mai acuză că „a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat” și că „a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică”.

„În această modalitate în care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343 USD repercutat în dauna statutului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH”, susține DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri