DNA cere control judiciar pentru Elena Udrea. Procurorii se tem să nu fugă iar din țară înaintea sentinței definitive

Data publicării:
Elena Udrea în fața sediului DNA.
Elena Udrea. FOTO: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Procurorii anticorupție cer instanței să îi interzică Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea de acum două zile, la 8 ani de detenție. Solicitarea va fi discutată chiar mâine de judecătorii Curții de Apel București.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din țară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România, unde, din informațiile noastre se află și în prezent.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri