DNA obține anularea sentinței care permitea companiei Asesoft să intre în faliment

Data actualizării: Data publicării:
Sebastian Ghiță ofteaza
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au anulat sentinţa prin care Tribunalul Prahova dispusese intrarea în procedura generală a falimentului pentru firma Asesoft International SA, urmărită penală într-un dosar de corupţie alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi în privinţa căreia procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri. Dosarul, în care zeci de firme, instituţii bancare şi instituţii publice apar drept creditori ai Asesoft, a fost trimis spre rejudecare.

160329_ghita_comisia_juridica_33_INQ_Octav_Ganea
Sebastian Ghiță, fost deputat PSD, despre care procurorii spun că ar controla indirect Asesoft International. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia înaintată de procurorii DNA la sentinţa dată de Tribunalul Prahova prin care compania Asesofrt International SA putea intra în faliment şi putea fi dizolvată.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus definitiv anularea sentinţei care permitea procedura falimentului şi trimiterea spre rejudecare a dosarului în care zeci de companii private, bănci, primării şi administraţii financiare apar drept creditori ai Asesoft International.

Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova hotărâseră intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC Asesoft International SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014.

În acest dosar, pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii şi instituţii publice, printre care ANAF, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoarele 1 şi 6, oraşele Sinaia şi Băicoi, comuna Ariceştii Rahtivani, toate din judeţul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum şi bănci, companii de leasing, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Patrimoniul Asesoft International, producătorul de aplicaţii deţinut indirect de deputatul Sebastian Ghiţă, potrivit DNA, şi în insolvenţă din 2015, a fost evaluat la 32,5 milioane de lei, conform preţurilor de piaţă ale activelor, scria în septembrie 2017 Profit.ro.

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru pe bunurile SC Asesoft International SA şi SC Teamnet Internatioal SA, în contextul în care cele două persoane juridice sunt cercetate într-un dosar de corupţie care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, despre care anchetatorii susţin că este cel care controlează cele două firme.

Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

În 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare transmise completările solicitate de Serbia.

Sebastian Ghiţă este cercetat sau judecat în cinci dosare penale, iar pe numale lui există un mandat de arestare emis în lipsă. El a fost achitat în primă instanţă în dosarul în care era acuzat că a obţinut ilegal informaţii de la şefi ai Poliţiei şi Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel din Prahova, precum şi într-un dosar în care era judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri