DNA: Petrache a primit de la Mladin sejururi la Monte Carlo şi Saint Moritz

Data publicării:
marian_petrache DNA INQUAM_Octav_Ganea (2)
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit, în urmă cu nouă ani, contravaloarea unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei) de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, pentru a nu-i întrerupe mandatul de primar. Pe atunci, Marian Petrache era secretar de stat în Ministerul de Interne. 

marian_petrache DNA INQUAM_Octav_Ganea (2)
Foto: Inquam/ Octav Ganea

De asemenea, la solicitarea lui Marian Petrache, primarul Adrian Mladin ar fi plătit 10.000 de euro către PNL Ilfov, organizație care pe atunci era condusă de Petrache, fără a primi „documente justificative”.

Marian Petrache ar fi solicitat toate aceste foloase necuvenite după ce a aflat că Adrian Mladin și-a schimbat domiciliul pentru a-și înmatricula o mașină, ceea ce era un motiv de încetare a mandatului său. 

„Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar”, a precizat DNA. 

Liberalul este acuzat de luare de mită și de șantaj. El a anunțat că va demisiona din toate funcțiile pe care le deține în PNL, dar nu și din funcția de președinte al Consiliului Județean Ilfov, deoarece acolo a fost votat de cetățeni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri