DNA. Președintele Tribunalului Dâmbovița, cercetat pentru trafic de influență

Data publicării:
tribunal dambovita portajl.just.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări penale față Ion Miloșioiu, președinte al Tribunalului Dâmbovița, pentru trafic de influență, și alte patru persoane.

Este vorba de George Banu, tot pentru trafic de influență, Robert Anghel (fost Eftimie), persoană judecată în stare de arest preventiv, Vișan Eftimie și Gheorghe Doican, pentru cumpărare de influență, arată DNA.

Inculpaților George Banu, Vișan Eftimie și Gheorghe Doican li s-au adus la cunoștință acuzațiile, air azi procurorii au dispus reținerea celor trei inculpați pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentați Curtea de Apel Pitești cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de Ion Miloșioiu, judecător, președinte al Tribunalului Dâmbovița, pentru infracțiunea de trafic de influență.

Care a fost modul de operare

Conform ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale, „la data de 2 noiembrie 2010, George Banu a pretins de la Vișan Eftimie și de la Robert Anghel, pentru Ion Miloșioiu, judecător, președinte al Tribunalului Dâmbovița, suma de 6.000 euro, susținând că are influență pe lângă acesta din urmă, în schimbul promisiunii că Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmbovița și că se va dispune față de acesta condamnarea cu suspendarea executării pedepsei”.

Suma de 6.000 de euro a fost pretinsă prin intermediul lui Gheorghe Doican Gheorghe.

Potrivit DNA, la data de 7 noiembrie 2010, George Banu a primit de la Robert Anghel și Vișan Eftimie, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 12.500 lei, ca parte a sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeași zi, magistratului judecător Ion Miloșioiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri