DNA s-a autosesizat în cazul preotului cu zeci de contracte câștigate prin PNDL

Data actualizării: Data publicării:
preot-pndl-noroaie-recorder

Direcția Națională Anticorupţie, prin serviciul teritorial Constanța, s-a autosesizat în cazul preotului Mădălin Iscaru, a cărui firmă a câștigat zeci de contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, transmite Recorder.ro. De asemenea, a fost deschis un dosar și la Poliția Tulcea. Cazul a fost subiectul unui reportaj al jurnalistului Alex Nedea.

madalin-iscru-recorder
Foto: recorder.ro

Serviciul Teritorial Constanța din DNA s-a autosesizat și a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanța și firma Hercinic SRL.

Potrivit reportajului publicat săptămâna trecută, Mădălin Iscru, preot la o parohie din județul Tulcea, a creat o rețea prin care, din poziția de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanțate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult decât atât, în vara anului 2018, el a deținut funcția de consilier la același minister.

În paralel, Poliția Tulcea a deschis un dosar penal in rem (în această fază sunt cercetate faptele, nu făptuitorii) în baza sesizărilor primite de la câteva persoane care au urmărit reportajul.

Sursa citată menționează că, la o zi după publicarea investigației, un comisar de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a descins în Primăria Stejaru și a ridicat mai multe documente. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Potrivit anchetei jurnalistice, primăria Stejaru a plătit firmei preotului Mădălin Iscru 100.000 de euro pentru a instala 46 de lămpi stradale în cătunul Altân Tepe. 

Jurnaliștii de la Recorder menționează că au predat autorităților documentele care au stat la baza anchetei jurnalistice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat săptămâna trecută că prin intermediul programelor PNDL a fost scoasă ţara din noroaie şi că din cele aproape 12.700 de investiţii, peste 10.000 au fost în mediul rural. Potrivit ingestigației, prin acest program au fost făcute lucrări făcute de mântuială și cu prețuri supraevaluate de zeci de ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri