DNA: Șeful Romarm i-a promis lui Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știa că sunt neconforme

Data publicării:
gabriel tutu romarm
Gabriel Țuțu, director la Romarm FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii DNA vin cu detalii în cazul dosarului de corupție de la Romarm, în care directorul companiei, Gabriel Țuțu, și fostul fotbalist Victor Pițurcă sunt cercetați sub control judiciar, iar Alexandru Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore. Potrivit procurorilor, Țuțu i-a promis lui Alexandru Pițurcă recepția și plata echipamentelor anti-Covid, deși știa că acestea sunt neconforme.

Potrivit procurorilor, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, Alexandru Pițurcă ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de Țuțu Gabriel în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat.

De asemenea, Țuțu ar mai fi promis că îi va determina pe aceeași funcționari să efectueze recepția produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme, și să achite la timp facturile emise în acest sens, potrivit DNA.

Țuțu ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentând prețul traficului de influență.

Potrivit procurorilor, Romarm SA a fost prejudiciată astfel cu 8,6 milioane de lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului).

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri