DNA: Șeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 3, reținut

Data publicării:
22 DNA

Pentru aceleași fapte a fost reținut și Stelian Barbu, agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni la data faptelor.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 14 decembrie, respectiv 15 decembrie 2015, a inculpaților:

GIURESCU MARIUS GHEORGHE, inspector principal de poliție, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București și BARBU STELIAN, agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- luare de mită, 

- favorizare a făptuitorului. 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 2014 – începutul anului 2015, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au efectuat cercetări în mai multe dosare privind spargerea unor locuințe comise pe raza sectorului 3, ocazie cu care au efectuat percheziții la domiciliile a două persoane (martori-denunțători în prezenta cauză), de unde au ridicat mai multe obiecte provenite din infracțiunile de furt comise de aceștia, printre care se aflau și foarte multe bijuterii.

La terminarea perchezițiilor, cele două persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București, însă după ce li s-a luat câte o declarație formală, față de aceștia nu s-a dispus vreo altă măsură procesuală.

La începutul lunii noiembrie 2014, celor doi le-au fost restituite o mare parte din bunurile provenite din infracțiunile de furt calificat, fapt ce a determinat îngreunarea tragerii la răspundere penală a infractorilor.

În schimbul neluării măsurilor legale față de cei doi martori-denunțători pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, inculpații Giurescu Marius Gheorghe și Barbu Stelian au solicitat și primit de la aceștia mai multe sume de bani.

Astfel, inculpatul Barbu Stelian a solicitat de la unul dintre denunțători suma de 3.000 de euro și a primit efectiv suma de 2.000 de euro.  

Pe de altă parte, inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a solicitat și a primit de la celălalt denunțător suma de 1.500 de euro. 
Ambele sume de bani au fost primite de cei doi inculpați prin intermediul unor persoane”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri