DNA: Un prim-procuror din Beiuș a primit mită lemne și bani

Data publicării:
prim procuror

Procurorii DNA Oradea l-au reținut pe Gligor Ioan Sabău, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru mai multe infracțiuni. Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, el este acuzat de luare de mită (patru infracțiuni din care trei în formă continuată), șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

Gligor Ioan Sabău va fi prezentat joi Curții de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Adriana Ardelean, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, acuzată de abuz în serviciu, și Mihai Dinu Lupaș, cumnatul lui Sabău, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Procurorii spun că, în perioada 2009 — 2012, inculpatul Gligor Ioan Sabău, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, a pretins și primit lemne de foc, lemn de lucru, sume de bani, protejarea și avansarea unei rude la locul de muncă, asfaltarea drumului de acces la locuința sa, racordarea locuinței personale la rețeaua de apă geotermală a orașului prin decontarea lucrării din bugetul local, în valoare totală de 36.703 lei, de la o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primăriei Beiuș, denunțător în cauză.

În schimb, magistratul urma să protejeze activitatea infracțională a denunțătorului și să supravegheze cercetările penale cu privire la acesta în dosarele aflate în lucru la Poliția municipiului Beiuș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri