DNA vrea o condamnare mai mare pentru Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
CONDAMNARE_LIVIU_DRAGNEA_015_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Procurorii au făcut apel la decizia ICCJ în dosarul angajărilor fictive, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

CONDAMNARE_LIVIU_DRAGNEA_015_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Pedeapsa, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, a fost dată pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Pe de altă parte, șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de instigare fals intelectual.

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat. Anchetatorii ceruseră o pedeapsă de cu şapte ani şi jumătate de închisoare.

Acum, procurorii cer majorarea pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu și condamnare și pentru a doua acuzație, cea de instigare la fals.

Urmează, cel mai probabil, ca și avocații lui Liviu Dragnea și ai celorlalți inculpați din dosar să face la rândul lor apel.

Primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, în această toamnă, în funcție și de momentul în care magistrații de la ICCJ vor veni cu motivarea din dosar.

Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri