Sari la conținut

Cătălin Tolontan: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România

Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România, spune jurnalistul Cătălin Tolontan, care a prezentat la emisiunea „Imparţial”, de la Digi24, date din raportul intocmit de fostul ministru al Justitiţiei, Raluca Prună. Jurnalistul a explicat că, potrivit legii, ministrul Justiţiei are obligaţia de a prezenta anual în Parlament un raport privind activitatea procurorilor, dar singurul document întocmit până în prezent a fost cel al Ralucăi Prună.

Ponderea achitatilor definitiv a fost de 2%, un procent excepțional de redus comparativ cu alte state. Într-un an de zile în România sut cercetați cam 180.000 de oameni. Din aceștia, doi din trei nu sunt trimiși în instanță. Adică 60.000 de oameni. Doar unul din 100 de români e cercetat și 60.000 din cei 19 milioane de români ajung în fața judecătorilor. Din ei doar 1.200 sunt absolviți definitiv de orice vină.

Peste 58.000 sunt găsiți vinovați de ceva. Toate cele 17 structuri ale DNA au o medie de 11% de arestări preventive. Cifra din DNA Ploiesti pentru 2016 e îngrozitoare. Ei au 42% dintre cei pe care i-au trimis în judecată arestați preventiv”, a declarat Cătălin Tolontan la „Imparțial”.

Pe aceeași temă