Doctorul Irinel Popescu, plasat sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
irinel popescu digi24 crop

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva prof. dr. Irinel Popescu, fost președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), pe care îl acuză de luare de mită. Medicul a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile. Potrivit DNA, Popescu a depus la o unitate bancară cauțiunea în valoare de 150.000 de euro.



În perioada 2007-2009, inculpatul Irinel Popescu, în calitate de președinte al C.N.A.S., a solicitat reprezentanților a două firme de software să încheie contracte de asistență juridică și de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro. Foloasele menționate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiționale la un contract încheiat între CNAS și una dintre firmele de software”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupție spun că au dispus măsura preventivă a controlului judiciar în contextul în care, în timpul cercetărilor, Irinel Popescu Irinel ar fi avut un comportament prin care a urmărit, pe de o parte, periclitarea bunei desfășurări a investigațiilor penale și, pe de altă parte, diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri