Doi deputați și fostul președinte al CJ Timiș, urmăriți penal

Data publicării:
aeroport transilvania

Cornel Sămărtinean, fost director al Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, este acuzat că ar fi dat spre închiriere majoritatea spațiilor din incinta aeroportului unei singure persoane – vărul deputatului PDL Alin Popoviciu, la prețuri de patru ori mai mici decât cele prevazute în contractele anterioare.

Curtea de Conturi a descoperit, de asemenea, că aceste contracte au fost prelungite ilegal până în 2015.

Concret, Alin Popoviciu și Constantin Ostaficiuc, în scopul obținerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director al aeroportului să declanșeze procedura de închiriere a spațiilor comerciale din incinta aeroportului”, se arată în comunicatul DNA.

În acest dosar este urmărit penal și Marius Mezin, fost director comercial al Aeroportului Internațional „Traian Vuia”, acuzat de abuz în serviciu și participație improprie la fals în înscrisuri.

Potrivit procurorilor, Cornel Sămărtinean și Mircea Mezin „au participat la luarea deciziei și apoi au aprobat toate fazele unei proceduri frauduloase de selectare a unui agent economic care să închirieze spații aflate în incinta aeroportului”.

Mai mult, firma căreia i-au fost date contractele „era controlată, în fapt, de către suspecții Popoviciu Alin Augustin Florin și Ostaficiuc Constantin, persoane cu care Sămărtinean Cornel Mircea s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecți”, mai arată DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri