Doi profesori de la UMF Iaşi au fost reţinuţi. Unul dintre ei este managerul Spitalului de Boli Infecţioase 

Data publicării:
catuse-4

În cazul unuia dintre ei, la acuzaţia de luare de mită se adaugă cea de şantaj şi tentativă de viol. Bărbatul e acuzat că ar fi încercat să convingă o studentă că dacă nu cedează avansurilor sale, nu va promova examenul la disciplina sa.

Profesorul a ajuns pe mâna procurorilor în urma unui denunţ făcut de o studentă. În plângerea depusă, fata susţinea că bărbatul ar fi încercat să întreţină relaţii intime cu ea, începând de la mijlocul lunii ianuarie. Mai mult, medicul i-ar fi propus, să întreţină raportori sexuale cu el, săptămânal, în tot cursul semestrului al doilea, ameninţând-o că în caz contrar nu va putea să promoveze exemenul la disciplina la care predă.

"Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei „anatomie" din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, inculpatul PĂDURARU DUMITRU a încercat să întrețină relaţii intime, iar ulterior, relaţii de aceeaşi natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie (denunţătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina "anatomie", se arată în comunicatul de presă al DNA.

Şi profesorul Carmen Dorobăţ, din cadrul UMF Iaşi, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a fost reţinută, pentru luare de mită. Ea este acuzată că a luat bani de la studenţi pentru a-l convinge pe soţul său, de asemenea cadru didactic la UMF Iaşi, să îi treacă examenele.

Medicul Gheorghe Dorobăţ a fost ieri audiat la DNA. După ore bune de audieri, el a fost lăsat să plece acasă.

Potrivit declaraţiei de avere, soţii Dorobăţ au obţinut în anul 2013 venituri de 306.500 de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri