Doi șoferi de autocar au fost prinși în flagrant când încercau să bage sirieni în țară. Câți bani i-au dat polițistului de frontieră

Data actualizării: Data publicării:
1597753782274-9360-S4
Foto: Poliția de Frontieră

Doi șoferi de autocar au încercat să mituiască un polițist de frontieră din Giurgiu cu 1.000 de euro, pentru a nu anunța faptul că în autocar au fost găsiți doi sirieni fără documente. Polițistul a informat Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, iar oamenii legii au făcut un flagrant. Alături de cei doi a fost trimis în judecată și un ghid turistic.

Direcția Generală Anticorupție din Giurgiu și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de migranți și a unui al treilea inculpat, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, relatează Mediafax.

Dosarul penal a fost constituit după denunțul depus de un polițist de frontieră la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

Incidentul a avut loc pe 18 august, când, în timp ce verifica un autocar al unei firme de transport persoane care face curse între Grecia și România, la intrarea în țară, polițistul a depistat doi cetățeni sirieni, ascunși în compartimentul de odihnă al șoferilor, care intenționau să intre în mod fraudulos pe teritoriul României.

Anchetatorii au stabilit că cei doi șoferi ai autocarului au oferit cu titlu de mită polițistului de frontieră suma de 1.000 de euro, pentru a nu dispune măsurile legale de constatare a infracţiunii de trafic de migranţi și pentru a le permite continuarea călătoriei cetățenilor sirieni.

Agentul de poliție a sesizat, însă, fapta, Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu.

Echipa operativă, coordonată de procuror, l-a surprins în flagrant pe unul dintre șoferi, în timp ce plătea suma promisă.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că în traficul de migranți era implicat și un ghid din cadrul societății de transport internațional de persoane, care avea rolul de a-i ascunde pe cei doi cetățeni sirieni în momentul tranzitării punctelor de trecere a frontierei de pe traseu.

Din cercetări a mai rezultat faptul că cei doi cetățeni sirieni au fost luați din Grecia și, în schimbul sumei de 1.500 de euro, au călătorit cu autocarul către România.

(G.C.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri