Doi tineri, audiaţi la DIICOT pentru că ar fi spart site-ul Poliţiei Române 

Data publicării:
diicot sediu

 

Cei doi au fost duşi la audieri la sediul DIICOT. Cei doi tineri - unul în vârstă de 18 ani, din Galaţi, care este membru al comunităţii de hackeri autointitulată „Anonymous România”, şi celălalt în vârstă de 17 ani, din Bucureşti – au executat atacurile informatice derulate în perioada septembrie - octombrie asupra site-ului Poliţiei Române şi asupra unui număr mare de subdomenii (site-urilor unui număr de douăzeci de Inspectorate Judeţene de Poliţie din ţară), precum şi asupra site-ului unei unităţi administrativ teritoriale (site-ul primăriei comunei Vlădeşti, judeţul Galaţi), atacuri prin care au fost afectate atât disponibilitatea cât şi integritatea conţinutului datelor informatice stocate în cadrul respectivelor infrastructuri informatice.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi poliţiştii D.C.C.O. au făcut astăzi două percheziţii domiciliare, una în Galaţi şi cealaltă în Bucureşti, în imobilele în care locuiesc cei doi suspecţi.

Au fost puse în executare două mandate de aducere, cei doi suspecţi urmând să fie audiaţi la sediul DIICOT. La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului Român de Informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri