Doina Tudor, senator PNL, poate fi reținută și arestată

Data publicării:
doina tudor

Actualizare 12:50. Doina Tudor poate fi reținută și arestată de procurorii DNA. 61 de senatori au votat pentru încuviințarea reținerii și arestării, în timp ce 57 de senatori nu au fost de acord cu cererile DNA. 

„Am bagajul făcut, m-am așteptat la asta”, a spus ea după rezultatul votului.

Ar fi urât să comentez votul colegilor, au vorbit trei colegi foarte frumos”, a mai spus senatorul.

Din moment ce sunt nevinovată, de ce ar trebui să am... e un moment neplăcut pentru oricine, am dovezile în mână, o să hotărască Înalta Curte de Casație și Justiție. În 24 şi 5 aprilie - datele date de inculpat - eu am biletul de avion şi paşaport cu intrare în SUA”, a adăugat Doina Tudor.

Înainte de vot, unii dintre colegi au încurajat-o cum au ştiut mai bine.

Ruxandra Jipa, senator UNPR: „Vă aduceţi aminte, în cazul Cătălin Voicu cine a înclinat balanţa!? Domnul Greblă şi domnul..., acel copil pe care eu îl iubeam şi îl protejam. Unde au ajuns amândoi? În beciul domnesc. Dacă vi se pare că lucrurile acestea nu se întorc vă înşelaţi amarnic. Atunci când faci rău, rău vei avea"

Cristiana Anghel, senator ALDE: „Eu spun numai că eu vreau să dorm cu conştiinţa împăcată, să nu am coşmaruri şi să nu fiu blestemată."


Nu există nicio probă incriminatoare. Implicarea mea în acest dosar este practic halucinantă. Ridic două întrebări: Un bărbat îndrăgostit, plecat pe un alt drum decât cel al familiei anterioare, va mai apela la serviciile celei de care se desparte? Dar o femeie în poziția mea, rănită și părăsită, mai poate fi capabilă să-l ajute pe cel care șterge trecut și viitor cu buretele?. Cum ar putea cineva crede așa ceva? Simpla logică arată că eu n-aș fi fost niciodată persoana care să-l reprezinte în aceste fapte doar presupuse relații de intermediere. Cum poate cineva atât de mârșav să acuze, fără să aibă nici cea mai mică dovadă, doi oameni pentru a-și acoperi propriile șmecherii”, s-a adresat Doina Tudor colegilor din Senat.

Senatorul a mai spus că atunci când persoana denunțătoare spune că i-a remis sumele de bani, ea nu se afla în țară.

Ieri, membrii Comisiei Juridice din Senat au dat astăzi avizul consultativ pentru reținerea și arestarea senatorului PNL Doina Tudor. Au fost nouă voturi pentru, unul împotrivă și un vot anulat.

Procurorul-șef al DNA a cerut săptămâna trecută sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a acesteia, fiind acuzată de complicitate la luare de mită.

Doina Tudor este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Citiți și

Mita din dosarul ASF, negociată în sediul Senatului

Dosarul vicepreședintelui ASF. Cum a ajuns Daniel Tudor la conducerea Autorității  

REŢINUT DE DNA. George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, ceruse mită trei milioane de euro. Averea impresionantă a acestuia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri