Dorin Cocoș și Alina Bica pot fi eliberați din arestul preventiv

Data publicării:
SPETZ COMPUS BICA-COCOS-1

Actualizare 16.38. Judecătorii au decis că Alina Bica și Dorin Cocoș pot fi plasați în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în 48 de ore.


Alina Bica a cerut eliberarea din arestul preventiv vorbind în fața judecătorilor de condițiile grele din penitenciar. Fosta șefă a DIICOT le-a cerut magistraților plasarea sa în arest la domiciliu, motivând prin faptul că se simte amenințată, având în vedere că multe deținute de acolo au fost încarcerate în urma unor dosare instrumentate de procurorii instituției pe care a condus-o.

Adriean Videanu a cerut ridicarea controlului judiciar și ridicarea obligației de a nu părăsi România. El a susținut că are nevoie să iasă din țară pentru a derula în continuare afacerile sale cu partenerii străini.

Pe de altă parte, Alin Cocoș este în arest la dimiciliu și le-a cerut judecătorilor să adopte o măsură mai blândă în cazul său. Dorin Cocoș este în continuare încarcerat în acest caz. În cazul său mai există o măsură preventivă de tipul arestului la domiciliu, însă în dosarul Microsoft.

În acest dosar, Alin Cocoș este cercetat de luna trecută în arest la domiciliu, iar tatăl său în arest preventiv. Pe de altă parte, Adriean Videanu se află sub control judiciar. Cei trei sunt acuzați de fapte de corupție, alături de Alina Bica.

Alin Cocoş, alături de Alina Bica, Dorin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 27 februarie.

În cazul fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, instanţa a dispus să fie judecat sub control judiciar, dar a ridicat interdicţia de a se apropia de ceilalți coinculpați.

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în dosarul „Bica II”. 

Citiți și
Efectul arestării Alinei Bica asupra procurorilor DIICOT
România furată | ANRP, bancomatul afacerilor cu despăgubiri
Avocata Alinei Bica: Se simte groaznic la Târgșor, deținutele o huiduie. Penitenciarul dezminte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri