Dosar de corupție la Ministerul Transporturilor. Bonuri de masă și bani de nuntă pe post de mită

Data publicării:
estrella stefanescu ministerul transporturilor ancheta regiotrans mediafax

Estrelia Ştefănescu, director la Căile Ferate Române, nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc. Procurorii susţin că a trucat licitaţii şi a ajutat compania Regiotrans să obţină dreptul de a merge pe liniile CFR spre cât mai multe destinaţii. Anchetatorii au aflat că directorul ar fi primit în schimb carduri de motorină şi revizii gratuite pentru maşină şi vacanţe. Tot o formă de mită a fost şi angajarea celor doi copii pe posturi de controlori de bilete la Regiotrans, spun anchetatorii. Ei nu ar fi mers însă o zi la serviciu, dar ar fi primit salariile.

Estrelia Ștefănescu a fost reținută pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentată în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii au făcut astăzi mai multe percheziţii, în căutarea probelor. Au stat cinci ore în sediul Ministerului Transporturilor. Au căutat documente în biroul directorului Claudiu Dumitrescu pe care îl suspectează că a favorizat compania Regiotrans.

Claudiu Dumitrescu, director în cadrul Ministerului Transporturilor, a fost luat astăzi la audieri direct din biroul lui. Ar fi primit 20.000 de euro ca să nu taie din subvenţia acordată de stat companiei particulare Regiotrans. Într-un singur an, firma care face concurenţă Căilor Ferate a primit 183 de milioane de lei. Ministerul de Finanţe a considerat legea păguboasă pentru stat şi a vrut să acorde subvenţia în funcţie de un număr minim de călători transportaţi şi nu de câţi kilometri parcurg trenurile.

Fostul director general al Regionalei Căi Ferate Braşov, Costache Nicolau, este şi el anchetat, potrivit comunicatului DNA. Procurorii l-au filmat când primea un plic cu bani într-o benzinărie, din partea companiei particulare. A doua zi, spun achetatorii, a început să ceară oferte de la reprezantanţe auto, pentru o maşină de lux. Contactaţi de reporterii Digi24, patronii au refuzat să răspundă la întrebări. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri