Dosar DIICOT. Ștergea amenzile din sistem pentru jumătate din sumă

Data actualizării: Data publicării:
mascati icon diicot ...diicot.ro

Un inspector din cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 este suspectat că ar fi șters din sistem amenzile primite de câteva zeci de persoane. În schimb, printr-un intermediar, primea jumătate din contravaloarea amenzilor. În acest dosar, procurorii DIICOT au efectuat, luni, 35 de percheziții domiciliare în București și în județele Giurgiu și Dâmbovița.

 

Procurorii DIICOT susțin că există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp, suspecta — inspector în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, din cadrul Primăriei Sector 5 București, ar fi modificat date informatice din sistemul informatic aparținând Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5, cu privire la amenzile primite de câteva zeci de persoane. Mai precis, aceasta le-ar fi șterse creanțele fără nicio bază legală sau respectivele creanțe au fost transferate pe numele unor persoane decedate, în schimbul unor sume de bani.

În aceeași perioadă, un alt suspect ar fi pretins și primit sume de bani de la beneficiari, respectiv jumătate din contravaloarea cumulată a amenzilor de la rolul deschis în evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 5. Sumele de bani ar fi fost remise suspectei, astfel încât persoanele interesate să obțină certificate de neurmărire fiscală.

Prejudiciul produs este, potrivit anchetatorilor, în valoare de 132.000 de lei.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat luni 35 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu și Dâmbovița.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri și carduri de memorie, CD-uri și DVD-uri, dar și înscrisuri.

La sediul DIICOT — Structura Centrală au fost aduse în vederea audierii 35 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri