Dosar penal după ce 320 de persoane au sfidat măsurile anti-COVID la o petrecere uriașă din incinta Cluj Arena

Data publicării:
stadionul cluj arena
Cluj Arena

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca transmite că a deschis dosar penal in rem pentru săvârșirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. La petrecerea întreruptă sâmbătă noaptea de polițiștii din Cluj participau 320 de persoane.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca:

„Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu la data de 04.10.2020 cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în noaptea de 03/04.10.2020, o societate comercială a organizat o petrecere privată în incinta Cluj Arena din mun. Cluj-Napoca, la care au participat aproximativ 320 de persoane, care nu au purtat mască de protecţie şi nu au păstrat distanţarea fizică recomandată.

În consecinţă, la data de 04.10.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 5476/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Polițiștii au oprit o petrecere care sfida toate restricțiile anti-COVID, pe Cluj Arena

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta stadionului „Cluj Arena" este în desfășurare un eveniment privat, cu participarea unui public numeros, a anunțat duminică Poliția Cluj.

Participanții la petrecere nu purtau măști de protecție și nu au păstrat distanțarea.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri